spot_img
KezdőlapRovatokDesignkultúra és KörnyezetkultúraDiákjaink értékteremtő munkája - Környezetgazdagító projektek

Diákjaink értékteremtő munkája – Környezetgazdagító projektek

Baranyai Zoltánné

Négy város, negyven kistelepülés közel félezer tanulója számára kínál heti négy tanórában alapfokú művészetoktatást a SZÍN-VONAL Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti ágon, környezet és kézműves kultúra tanszakon. A cikkben az iskola munkáját mutatom be.

Iskolánkban arra törekszünk, hogy a tanórák mellett a tanulók érdeklődésére építve olyan szabadidős projekteket is biztosítsunk, ami a világ, a tudomány és művészet aktív felfedező, kísérletező befogadására, a tervező, alkotó cselekvéssel megtámogatott ismeret- és tapasztalatszerzésre több, új, szokatlan lehetőséget biztosít. A problémamegoldások folyamatának megélése az egyéni kifejezés, a kreatív közlés és feladatmegoldás készségének kialakításában óriási jelentőséggel bír.

Nagyon szerencsés  olyan kihívások elé állítani a tanulókat, melynek eredménye egy olyan műtárgy, műtárgy együttes létrejötte, amely sok emberhez – felnőtthöz, gyermekhez – szól, amelyek segítségével játékosan, élményszerűen jutnak fontos információhoz a használók, és amelynek megvalósításaként nemcsak tanulnak, de elismerésben is részesülnek az alkotó diákok.

Ezen célból végzünk évek óta környezetszépítő, értékteremtő tevékenységeket, melyből szeretnék kettőt ismertetni.         

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

KIEMELT CIKKEK