spot_img
KezdőlapEgyébNyomtatott feladatgyűjtemény

Nyomtatott feladatgyűjtemény

Kedves Kollégák!

Nagy örömmel számolok be arról, hogy beérett másfél évnyi munka gyümölcse: nyomtatásban is megjelennek vizuális kultúra feladatgyűjteményeim 11. és 12. osztályosoknak! A tankönyvjegyzéken mindkettő rajta van, rendelhetőek (470 ft/db):

A 11. osztályos megtekinthető, letölthető innen:
https://www.oktatas.hu/kozneveles/tankonyv/jegyzek_es_rendeles/kir_tkv_jegyzek/!kir_tkv_jegyzek_portal/Search/Details/NT00211658

A 12.-es kötet a következő linken elérhető: https://www.oktatas.hu/kozneveles/tankonyv/jegyzek_es_rendeles/kir_tkv_jegyzek/!kir_tkv_jegyzek_portal/Search/Details/NT00213652

Az új NAT miatt sajnos a 11. osztályos kötet csak idén, a 12. osztályos utoljára jövőre rendelhető. Aki szeretne belenézni online, írjon a zsuzska.meszaros@gmail.com címre!

Nézegessétek, rendeljetek, használjátok! Akár teljes egészében, akár a már bevált tanmenetetek színesítésére is ajánlom. Kis könnyítéssel fiatalabbakkal is elvégezhetőek a feladatok. Azok számára, akik régebben olvassák a Design­pedagógia blogot, ismerős lehet néhány projekt, de mindegyiket nagyon alaposan átdolgoztuk, továbbfejlesztettük, érthetőbbé tettük a könyves csapattal együttműködésben! A kötetek nagy része még publikálatlan, régóta dédelgetett feladat, melyeket szintén szeretettel ajánlok! 

Tudom, hogy a szaktanterem-, eszköz-, anyag- és időhiány minden vizuális kultúra tanárt egyaránt sújt, ezért a feladatok zöme minimális, könnyen/olcsón beszerezhető felszereléssel, átlagos osztályteremben is megvalósítható.

Hálás vagyok a felkérésért szerkesztőmnek, a közös munkáért az Oktatási Hivatal könyves csapatának, a családomnak a segítségért és a türelemért, barátaimnak a lelki támogatásért, a kollégáimnak és a diákjaimnak a feladatmegoldásokért és a visszajelzésekért, a Fazekas Gimnáziumnak és a Corvin Rajziskolának pedig a szakmai autonómiáért!

A teljes cikkben megjelenítettünk több példát is, amely ide kattintva olvasható.

Mészáros Zsuzska, designped.com
Oktatási Hivatal 
Felelős szerkesztő: Boldizsárné Kovács Gizella
Tananyagfejlesztő: Mészáros Zsuzsanna
Lektor: Dr. Császár Lilla
Grafikai szerkesztő: Borovi Dániel
Tipográfia: Knausz Valéria
A tankönyvvé nyilvánítási eljárásban kirendelt szakértő: Dr. Paréjné Tóth Gabriella

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

KIEMELT CIKKEK